OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 6., szerda 16:57

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - FEJLESZTÉSEK AZ OLCSÓBB ÜZEMELTETÉSÉRT  Évente több tízmillió forintnyi költségmegtakarítást eredményez a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás során a kormányhivatal 26 középületén homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítják meg.

    A Pest Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 "Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései" tárgyú felhívás keretében 1,440 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatásnak köszönhetően a kormányhivatal vagyonkezelésében, illetve használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztését végzik el 23 Pest megyei helyszínen.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése, melyhez a támogatásból megvalósuló fejlesztés nagyban járul hozzá. A korszerűsítés révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

     Kiadó: Pest Megyei Kormányhivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.