OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 6., szerda 18:46

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Az ÁSZ érdemi vizsgálat és pénzügyi dokumentumok átvétele nélkül hozott ítélete

    "A 2017. október 5-ei levelében arról is érdeklődött, milyen módon, milyen határidővel és milyen formában tudnák eljuttatni az Állami Számvevőszékhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodásával kapcsolatos anyagokat. Ezzel kapcsolatban tájékoztatom, hogy az ÁSZ 2017. október 3-án az Ügyészséghez fordult, amely jogosult az ügy részleteinek tisztázására. Amennyiben további adatszolgáltatás válik szükségessé, annak részleteiről értesülni fog.

Üdvözlettel:

Dr. Nagy Imre

felügyeleti vezető"

Miután az ÁSZ sem elektronikusan, sem papír alapon nem volt hajlandó átvenni a Jobbik gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat kétséges, hogy milyen és honnan beszerzett adatok alapján vélelmezi a közleményben megfogalmazott tiltott pártfinanszírozást. Az ÁSZ a közvéleményt és a pártot is több alkalommal úgy tájékoztatta, hogy amíg tart a nyomozás, addig nem illetékes, nem jogosult eljárni a vizsgálattal kapcsolatban, így a mostani jelentéstervezet elkészítése is komoly kétségeket vet fel az eljárás jogszerűségével és jóhiszeműségével kapcsolatban.

Példa nélküli az az eljárás is, hogy az Állami Számvevőszék a nem nyilvános jelentéstervezet egyes részleteit nyilvánosságra hozza, ezzel elvonva az ellenőrzött szervezet érdemi észrevételezési jogát és egyoldalú megalapozatlan megállapításait tényként tálalja, a fellebbezés lehetősége nélkül.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.