OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 6., szerda 23:17

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Rendhagyó nemzeti konzultáció a parlagfűről, azaz mi vár az allergiásokra, ha a válaszadó pártok kerülnek kormányra?

    3 civil szervezet a parlagfű stratégiával kapcsolatos kérdőívet küldött ki a 2018-as országgyűlési választásokon induló pártok frakcióvezetőinek. Ennek célja egyrészt tudatosítani valamennyi párt képviselőiben, hogy van olyan eddig elhanyagolt, valós probléma, amely 1-1,5 millió választópolgárt közvetlenül érint, valamint rákérdezni, hogy mire számíthat egy fontos egészségügyi kérdésben a magyar társadalom, ha az adott párt döntéshozói pozícióba kerül, vagy abban marad. A kérdőív a parlagfű-allergiások jövőbeni helyzetét alapvetően meghatározó 8 kérdést tartalmazott, amelyek a pártok (Együtt, Fidesz, Jobbik, KDNP, LMP, MSZP, PM) frakcióvezetöinek, ill. szakpolitikusainak válaszaival együtt a    

https://www.dropbox.com/sh/ne8v757jmjort33/AABQwJyjuEhWKlevSBpb3N8Ya?dl=0

linken olvashatóak és onnan pdf formátumban le is tölthetőek. A DK, a Liberálisok, az MKKP és a Momentum többszöri megkeresésre sem reagáltak. A válaszadók közül legtöbben konstruktívan, a probléma megoldását szem előtt tartva, míg néhányan a kérdéseket megkerülve, a felelősség alól kitérve feleltek. A Parlagfű Pollen No Egyesület minden olvasót arra kér, hogy gondosan tanulmányozzák a kérdéseket és a rájuk adott válaszokat, és népszerűsítsék a felmérést ismerőseik körében, ill.lehetőségük szerint az online- és a nyomtatott sajtóban.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.