OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 09:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Liberálisok: A struccpolitika már nem működik – Beszélni kell a kannabisz legalizálásáról

    A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos lenne végre Magyarországon megteremteni azt a jogi keretet, amely nem a büntetésben látja a megoldást. Ehhez hatékonyabb információátadásra lenne szükség az oktatásban, valamint arra, hogy odafigyeljünk azokra az európai és amerikai fejleményekre, amelyek utat nyitnak a legális piacnak – hangsúlyozták a résztvevők, akik szerint erre azért is lenne szükség, mert a legalizált piacon pontosan lehet tudni, hogy mit vesz a vevő, valamint alkalmat adna arra is, hogy magát a fogyasztást szabályozza. Sajnos Magyarországon sem az oktatásban, sem a politikában egyelőre nem ezt az utat járjuk: a jelenlegi kormány minden nemzetközi tapasztalattal és tendenciával szembemenve, továbbra is kitartóan kriminalizálja a fogyasztókat.

Sermer Ádám azzal a gondolattal zárta a rendezvényt, hogy bár ma a többség még előítéletesen, és az információhiányból fakadóan elutasítóan viselkedik a kannabisz legalizálásával szemben, a Legalizálj! kampány hatására már most sem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A rendezvény iránti érdeklődés, valamint a szakértői álláspontok is bebizonyították: beszélni kell, sőt, minél szélesebb körű társadalmi diskurzust kell nyitni a kannabisz legalizációjának vetületeiről.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.