2024. április 16. kedd

2017. december 7., csütörtök 10:32

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Otthon Melege Program: négyszeresére emelik a háztartási nagygépcsere alprogram keretösszegét

Az államtitkár az Otthon Melege Program másik két, párhuzamosan zajló alprogramja kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a támogatói okirattal rendelkező pályázó a beruházást már elvégezte, és most benyújtja a kiírásnak megfelelő, hiánytalan elszámolását, akkor az elnyert támogatási összeget még idén kifizetik neki. A 2017-ben fűtési rendszerek korszerűsítésére és a gázkonvektorok cseréjére elindított alprogramokra összesen mintegy 5 ezer pályázat érkezett be. A megtakarítás éves összege korszerű gázkonvektor beszerzése esetén közel 50 ezer forint lehet, egy kazáncserével pedig elérheti a 100 ezer forintot.

A kormány a magyar családok megerősítése, kiadásaik csökkentése érdekében vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokkal is segíti a lakóépületek energetikai korszerűsítését. A 2014 őszén hazai költségvetési forrásból útjára indított Otthon Melege Program eddig több mint 180 ezer háztartás fejlesztéseihez járult hozzá több mint 27 milliárd forint összértékben.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. december 7.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium