OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 13:19

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz hagyjon fel a makacskodással, teljesítse az Európai Bizottság követeléseit!

    Az Európai Bizottság a mai napon az Európai Bíróság elé idézte Magyarországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot a menedékkérők áthelyezési kvótájának elutasítása miatt. Az Európai Bíróság szeptember 6-án a kvótaügyben hozott ítélete után már egyértelmű volt, hogy amennyiben nem kezdi meg a magyar kormány a 2015. őszi kvótadöntés végrehajtását, akkor kötelességszegés miatt bírósági eljárás alá vonják.

A Magyar Liberális Párt a kezdetektől fogva következetesen bírálta a magyar kormány értelmetlen és eleve kudarcra ítélt harcát a kvótára vonatkozó kötelező közös döntés ellen, és szorgalmazták, hogy az európai  szolidaritás szellemében kezdjük meg a ránk eső kvóta végrehajtását. Ez annál is inkább felháborító, mert amíg a kormány elutasította 1294 valódi menedékkérő eljárásának itthoni lefolytatását, közel húszezer ellenőrizetlen letelepedési kötvényesnek biztosította a bevándorlási lehetőséget.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.