2018. április 22. vasárnap

2017. december 7., csütörtök 13:19

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz hagyjon fel a makacskodással, teljesítse az Európai Bizottság követeléseit!

Az Európai Bizottság a mai napon az Európai Bíróság elé idézte Magyarországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot a menedékkérők áthelyezési kvótájának elutasítása miatt. Az Európai Bíróság szeptember 6-án a kvótaügyben hozott ítélete után már egyértelmű volt, hogy amennyiben nem kezdi meg a magyar kormány a 2015. őszi kvótadöntés végrehajtását, akkor kötelességszegés miatt bírósági eljárás alá vonják.

A Magyar Liberális Párt a kezdetektől fogva következetesen bírálta a magyar kormány értelmetlen és eleve kudarcra ítélt harcát a kvótára vonatkozó kötelező közös döntés ellen, és szorgalmazták, hogy az európai  szolidaritás szellemében kezdjük meg a ránk eső kvóta végrehajtását. Ez annál is inkább felháborító, mert amíg a kormány elutasította 1294 valódi menedékkérő eljárásának itthoni lefolytatását, közel húszezer ellenőrizetlen letelepedési kötvényesnek biztosította a bevándorlási lehetőséget.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt