2018. július 20. péntek

2017. december 7., csütörtök 13:19

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz hagyjon fel a makacskodással, teljesítse az Európai Bizottság követeléseit!

A Liberálisok felhívják a figyelmet arra, hogy a Bizottság két másik fontos ügyben is az Európai Bíróság elé idézi a magyar kormányt: mind a felsőoktatási törvény, mind pedig a civiltörvény ügyében peres eljárás kezdődik. Mi, Liberálisok az érintett törvények elfogadásakor már figyelmeztettük a kormányt, hogy ezek a törvények sértik Magyarország európai uniós jogi kötelezettségeit, ezért most arra szólítjuk fel a kormányt, hogy hagyjon fel a perek tárgyát képező ügyekben az ország megítélését súlyosan károsító  értelmetlen vitákkal, és tanúsítson konstruktív, felelősségteljes magatartást. Hajtsa végre azokat a módosításokat, amelyeket a Liberálisok mellett az Európai Bizottság is feltétlenül szükségesnek tart, a további makacskodás ugyanis az ország egészére nézve súlyos következményekkel járhat.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt