OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 13:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - DK: Újra lejáratta Magyarországot a kormány Brüsszelben

    Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi mai meghallgatásán a magyar kormányt képviselő külügyminiszter egyetlen lényegi kérdésre sem volt hajlandó érdemben válaszolni az Európai Unió alapértékeinek megsértése kapcsán.
Szijjártó Péter csak a kormánypropaganda unalomig ismert Soros Györgyöt és az Európai Uniót hibáztató szólamait ismételgette, ahelyett, hogy válaszolt volta a civil szervezetek elleni támadásokat, a sajtószabadság korlátozását, az emberi jogok és jogállam csorbítását érintő kritikákra. Nem véletlen, hogy a fideszeseken kívül csak a szélsőjobboldali képviselőktől kapott támogatást a magyar kormány álláspontja.
A Demokratikus Koalíció úgy ítéli meg, hogy a magyar kormánynak ismét sikerült lejáratnia Magyarországot. Sajnálattal láttuk, hogy a magyar kormány szégyenletes és szánalmas kommunikációja még jobban elszigetelte hazánkat Európában.
Semmi sem mutatja jobban a magyar kormány viszonyát a demokráciához, hogy Szijjártó folyamatosan úgy beszélt, mintha minden magyart képviselne, miközben legfeljebb az a kisebbség áll mögötte, aki legutóbb a Fideszre szavazott. De a magyarok többsége hisz az európai értékekben, a demokráciában, a jogállamban és a szolidaritásban. Ezt a másik Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.