OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 14:31

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozója Sátoraljaújhelyen

    A Magyarországon élő nemzetiségeket érintő jogszabályi változásokról, valamint a nemzetiségi önkormányzatok identitás megőrző szerepéről tartott előadást a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozója alkalmából, Sátoraljaújhelyen 2017. december 7-én.

Latorcai Csaba, aki egyben a rendezvény fővédnöke, a nemzetiségi önkormányzatokat a nemzeti identitás megőrzésének egyik fontos eszközének nevezte, melyet gyakorlati példákon keresztül mutatott be. De felhívta a figyelmet a jövő év elejétől várható, nemzetiségeket érintő legfontosabb jogszabályi változásokra.

A politikus hangsúlyozta, hogy a nemzetiségi önkormányzatok identitás megőrzéssel összefüggő feladatai Alaptörvényünkből is levezethetőek, továbbá közvetetten a nemzetiségek jogairól szóló törvényben is megjelenik.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.