OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 14:46

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - LMP: Az NGM 16 ezer forintot kért öt egyszerű kérdésért, de nem sikerült megválaszolnia azokat -

    Hadházy Ákos a 95. Korrupcióinfón annak járt utána, miért kapott három cég egy lepusztult üzemi terület bérbe adásáért - nem bérléséért, hanem bérbe adásáért - telkenként tízmillió forintot. Az NGM pénzt kért a közérdekű adatokért, érdemi választ viszont nem adott.

Szikszón három egymás mellett lévő telep tulajdonosa is részesült egy Európai Uniós "Mikrovállalkozások fejlesztése" projektből, ám a helyszíni bejárás alapján nem úgy tűnik mintha bármi létesült volna ebből a pénzből. Az NGM nem volt hajlandó a legalapvetőbb kérdésekre sem válaszolni, csupán azt erősítette meg, hogy e cégek valóban elnyertek egyenként közel 10 millió forintot – ezért a válaszért viszont elkértek 16 ezer forintot. A támogatás összegét egyébként bárki leolvashatja a rozsdás kapukra kitett táblákból, és az is látszik, a kapuk mögött nem volt semmiféle fejlesztés. A szikszói eset jellemző példája az EU-s pénzek ellopásának, amihez az NGM asszisztál, a felderítést viszont pénzkéréssel gátolja.

Az LMP az Európai Uniós támogatásokból azokat a hazai kisvállalkozásokat fogja támogatni, amik valódi munkát végeznek, munkahelyet teremtenek és fejlesztik szűkebb környezetüket. A mi stratégiai partnereink azok a vállalkozások lesznek, amelyek garanciái annak, hogy a vidéki gazdaság motorja újra beinduljon, ezáltal pedig megújuljon Magyarország gazdasága.

Hadházy Ákos
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.