OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 14:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Rozsdásodnak a "felújított" metrókocsik – a DK nem hagyja majd futni a felelősöket

    A januárban forgalomba helyezett metrószerelvények máris rohadnak, a festés alatt és az illesztéseknél is eszi őket a rozsda. A Fidesz azt állította: az ócska, bontásra érett szerelvényeket újíttatták fel az oroszokkal a nyugatról megvételre ajánlott vadonatúj szerelvényeknél jóval drágábban. Csakhogy míg az ajtók nyitás-zárási gondját lehetett – igaz, közröhejtől kísérve – szabotőrökre fogni, akik orvul fakockákkal akadályozzák a működést, azt, hogy az oroszok a fölújítás során még a rozsdamentesítést sem végezték el a burkolat alatt, kicsit nehéz lenne elhitetni. Mindez inkább azt a véleményt támasztja alá, hogy szó sem volt fölújításról: az orosz cég valójában az egész világon eladhatatlan, sok évvel ezelőtt legyártott és azóta ott rozsdásodó szerelvényeit adta el nekünk a felújítás örve alatt.

Az egész metró-ügylet messziről bűzlik a korrupció gyanújától. A Demokratikus Koalíció nem látja értelmét a feljelentésnek, hogy ezzel kecskére bízza a káposztát, a Fideszes disznóságokat eltussoló Polt Péterre pedig annak kinyomozását, mely elvbarátai és mennyit loptak. A kormányváltás után azonban a metrótender az elsők között lesz, amit az új kormány kivizsgáltat, és a bűnösök vagyonukkal és hosszú börtönbüntetéssel fognak fizetni a számukra remek üzletért.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.