OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 19:28

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Magát leplezte le az ÁSZ

    A magyaridok.hu oldalon 15:13-kor megjelent "JOBBIK-BÍRSÁG: DOKUMENTUMOK ALAPJÁN DÖNTÖTT AZ ÁSZ" című cikkében Horváth Bálint az Állami Számvevőszék osztályvezető főtanácsosa - aki két alkalommal is megtagadta a párt által az ÁSZ székházához szállított pénzügyi dokumentumok átvételét - az alábbiakat nyilatkozta a Jobbik ÁSZ vizsgálatával kapcsolatban:

"Egyfelől indult egy átfogó, minden pártra kiterjedő 2015-16-os időszakra vonatkozó ellenőrzés, melynek adatszolgáltatási határideje október 3-án lejárt. Tekintettel arra, hogy a Jobbik nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, az ÁSZ az ügyészséghez fordult."

Ezzel Horváth elismerte, hogy az ÁSZ határidő előtt zárta le a párt elől az adatokat feltöltésére szolgáló felületet szeptember 29-én, hiszen nyilatkozata szerint is csak október 3-án járt le a határidő.
A cikk további részében Horváth az alábbiakat mondja el:"Októberben hatósági bejelentés érkezett hozzánk a Jobbik 2017 első felében kötött plakátkampányával kapcsolatban. Megvizsgálva a bejelentéshez csatolt dokumentumokat, az ÁSZ a Jobbik esetében kiterjesztette a vizsgált időszakot ez év első felére."

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.