OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 11., hétfő 10:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) -

    Az elmúlt időszakban a tarthatlatan helyzetre reagáltak a közösségimédia-szolgáltatók. Például a Facebook és a Twitter is változtatott a moderációs folyamatokon és az ehhez rendelt személyi erőforrások mennyiségén. Az érintett országok nemzetbiztonsági szervei pedig önállóan és nemzetközi együttműködések formájában is felvették a virtuális harcot ezen barmikor beélesíthető dezinformációs csatornák ellen.
Az Együtt választmányának elnöke a nemzetközi példák hazai alkalmazását kérte hétfőn elküldött levelében Lázár Jánostól és Pintér Sándortól, a magyar nemzetbiztonsági szerveket felügyelő miniszterektől valamint a Facebook európai vezetőitől.
Nyugtalanító, hogy a 2018-as választások előtt a magyar kormány lábhoz tett fegyverrel figyeli az orosz destabilizációs és dezinformációs előnyomulást, hiszen a Fidesz politikai szövetségese Putyin rezsimjének, így az ilyen propaganda itthon Orbán Viktor érdekeit szolgálná. Ennek ellenére még a 2018-as választások előtt hatékonyan fel lehet és fel kell lépni ezen felületekkel szemben. Hiszen azok jövő tavasszal törvénytelenül befolyásolhatják a közösségimédia-felületek felhasználóin keresztül a választásokat. Az ilyen csatornákon keresztül álhírek és manipulációk gond nélkül közölhetőek, ezért kell azonnal cselekedni, és megállítani az orosz propaganda oldalakat, közöttük a This is Christian Hungary-t.

Szigetvári Viktor
az Együtt választmányi elnöke
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.