OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 13., szerda 09:44

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: A magyar kormány élen jár az adókikerülés támogatásában

    Elkészült az Európai Parlament pénzmosást, adókikerülést és adókijátszást vizsgáló bizottságának jelentése, amelyet az e heti strasbourgi plenáris ülésén vitatott meg az Európai Parlament.

Szanyi Tibor, a bizottság póttagja az egyéves munka kapcsán kiemelte a Tanács együttműködésének hiányát. Ahogy azt a jelentés is aláhúzza, a Tanács és annak testületei megszegték az uniós intézmények és a tagállamok közötti lojális együttműködés elvét, azzal hogy a vizsgálat során számos módon hátráltatták az EP bizottságának munkáját.

"Sajnálatos, hogy egyes tagállamok a Tanács szintjén gyakran blokkolják az adópolitikai kezdeményezéseket, így védve az adóparadicsomokat. Magyarország itt az élvonalban van. Miközben Orbán és kormánya milliárdokat költ az adófizetők pénzéből az EU ellen való uszításra, addig valójában éppen a magyar kormány az egyik gátja az adóigazságosság helyreállításának és ezáltal a társadalmi szakadék csökkentésének"- mondta el Szanyi Tibor, EP-képviselő.

A szocialista politikus kiemelte, hogy: "Magyarország kormánya az együttműködésre való hajlandóság látszatát sem akarta kelteni, hiszen semmibe vette az EP vizsgálóbizottsága által küldött kérdőívet - melyre egyébként 25 tagállam válaszolt."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.