OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 11:33

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

    Az Együtt ezért ismételten sürgeti a családpolitikai és a lakástámogatási rendszer valamint az oktatás átalakítását. Sürgősen pótolni kell a családi pótlék és a gyes 10 éve elmaradt infláció korrekcióját, és igazságosabb, több kulcsos adórendszerre van szükség a legalacsonyabb jövedelműek adóterhének csökkentése érdekében. Át kell alakítani a lakhatási támogatást, amely jelenleg a legjobb helyzetben lévő, magas jövedelmű családoknak ad akár 10 millió forintos támogatást akár második vagy harmadik új építésű ingatlanjuk megvásárlására, de nem segít azoknak, akiknek még a közüzemi számlák kifizetése vagy a lakásbérlés is nehézséget jelent. Az Együtt szerint teljes csapda a fokozódó iskolai szegregáció, a szakiskolai képzés lebutítása és a 16 éves tankötelezettségi korhatár is, amelyek mind a kilátástalan közmunkába vezetnek. Míg a családtámogatások átalakítása rövid távon csökkentené a nélkülözést, a közoktatás javítása tartósan segítené a szegénységből való kiemelkedést. A nyugdíjasok esetében pedig nem általános osztogatásokra van szükség, akár Erzsébet-utalványok, akár 13. havi nyugdíj formájában, hanem a legszegényebb idősek helyzetének célzott javítására.
Az Együtt választási programja részletes javaslatokat tartalmaz a szegénység csökkentésére és a hátrányos helyzetből induló fiatalok esélyeinek javítására.

Spät Judit
Az Együtt elnökségi tagja

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.