OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 13., szerda 12:35

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Határozott magyar fellépés eredményeként sikerült megakadályozni, hogy Brüsszel a vidékfejlesztési támogatások terhére kezelje a migráció okozta válsághelyzeteket

    Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2017. december 12-én fogadta el a Közös Agrárpolitika alaprendeleteit érintő változásokat, amelyek a bő egy éves intenzív tárgyalási folyamat lezárását jelentik. A Közös Agrárpolitika finomhangolása során az Európai Bizottság számos területen tett javaslatot a jelenleg hatályos szabályok kiigazítására.

A vidékfejlesztési támogatásokra vonatkozó szabályokat a Bizottság akként módosította volna, hogy azok terhére a migrációból vagy menekültek fogadásából eredő demográfiai változásokat is támogatni lehessen. Ez a javaslat a gyakorlatban megnyitotta volna az utat a gazdáknak járó források migránsok támogatására történő felhasználása előtt.

A Magyar Kormány a tárgyalások során végig következetesen kiállt a gazdák érdekei mellett és sikerült elérnie, hogy a javaslat - amely súlyos precedenst teremtett volna a jövőre nézve - kikerüljön az elfogadott végleges szövegből. A kormány álláspontja szerint a Közös Agrárpolitikából csak a mezőgazdasággal összefüggő célok támogathatók, az agrárpénzeket továbbra is a gazdáknak kell kapniuk.

A Magyar Kormány a jövőbeni, így a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövőjéről a napokban megkezdődött tárgyalások során is mindent megtesz majd az agrárforrások és a magyar gazdák védelmében.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.