2018. június 24. vasárnap

2017. december 13., szerda 13:31

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Tovább gyorsul a hazai közutak fejlesztése, felújítása

Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója kifejtette: a kormányzat 2017 végéig 1763 milliárd forintnyi, a NIF Zrt. által megkötött kivitelezési szerződéses állományhoz biztosított forrást. Az állami beruházó idén indította útjára a komáromi Duna-híd megépítését, az M2 Budapest-Vác szakaszának kivitelezését, Eger gyorsforgalmi hálózatba kötését az M25 autóúttal, Kaposvárét az R67 gyorsúttal, az M4 autópálya M0 autóút (Üllő)-Cegléd közötti, valamint Berettyóújfalu-Nagykereki, országhatár közötti szakaszainak építését és az M70 négysávossá bővítését. Idén fejeződött be egyebek mellett az M35 folytatásának első üteme, megépült az M85 Csorna elkerülő II. üteme és az M30 Tornyosnémeti-országhatár szakasza. 2018 első hónapjaiban elkészülnek a 21. sz. főút Heves I.-Nógrád II-III. szakaszai és az 55 sz. főút burkolat megerősítése Mórahalom elkerülő és a megyehatár között. A jövő évben várható még a Győr, Hajdúsámson, Hódmezővásárhely és Várpalota elkerülők átadása is.
     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium