2018. szeptember 25. kedd

2017. december 13., szerda 13:31

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Tovább gyorsul a hazai közutak fejlesztése, felújítása

Homolya Róbert hozzátette: A kormány nemcsak a közúthálózat folyamatos bővítéséről, hanem a meglévő utak állapotának javításáról is gondoskodik. A 2010 utáni időszakban az állami közútkezelő beruházásaiban közel 4000 kilométernyi útszakasz újult meg. A tavaly elindított Komplex útfelújítási program első évében 69 milliárd forint hazai forrás fedezte 562 kilométer főúti és mellékúti szakasz rekonstrukciójának költségeit. A program 2017-2018-ban 100 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik: a tavasszal meginduló munkálatok során újabb közel 900 kilométer helyreállítása tervezett. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban hasonló célokra rendelkezésre álló 55 milliárd forintból további 400 kilométernyi útszakasz rendbetétele valósulhat meg.
     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium