OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - DK: Magyarország egyharmada nélkülöz

    Az Eurostat friss jelentése szerint a magyar lakosság 32%-a súlyos nélkülözésben él. Az Unióban ennél csak a románok, bolgárok és görögök vannak rosszabb helyzetben. A horvátok 16, a szlovákok 15, a lengyelek 12, a szlovének 10, a csehek 9, az észteknek pedig csak 8 százaléka súlyos nélkülöző.

A Demokratikus Koalíció szerint mindez az Orbán-kormány szégyene és felelőssége. A magyar gazdaság fölzárkózás helyett leszakad, versenyképessége – mindenekelőtt a munkaerő képzettsége, a korrupció és az adórendszer miatt – nem javul. A jómódúaknak kedvező, a szegényeket büntető családtámogatási és szociális rendszer, a munkanélkülieket sújtó foglalkoztatáspolitika pedig hetven éve nem látott szintre növelte a jövedelmi egyenlőtlenségeket.

A DK adó- és járulékreformmal, tisztességes munkanélküli-ellátással, a feltételes családi minimáljövedelem bevezetésével, a minimális mennyiségű víz, gáz, áram és internet díjmentes biztosításával, hosszabb távon az oktatás és képzés radikális javításával fordítja meg a társadalom kettészakadásának folyamatát.

Niedermüller Péter
alelnök, EP képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.