OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 14:22

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

    Nem kormánygépeket vesz a Magyar Honvédség

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alapvető és egyik meghatározó eleme a nemzeti alapokon nyugvó légiszállító képesség helyreállítása. Ennek tükrében nem a kormány, hanem a Magyar Honvédség számára történik gépbeszerzés katonai, honvédelmi feladatokra, illetve szükség - vészhelyzet, természeti katasztrófa - esetén állampolgárok szállítására. Mindez nem újdonság, már szeptember 29-én a Honvéd Vezérkar főnöke egy interjúban bejelentette, hogy lecserélik az elöregedett, korszerűtlen és gazdaságosan már nem fenntartható AN-26-osokat. A tervek szerint 2018. első negyedévében megjelenhetnek az első – használt, de korszerű és megfelelő képességekkel rendelkező – szállító repülőgépek, amelyek hadrendbe állhatnak.


     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.