OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 13., szerda 14:22

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

    A Magyar Honvédség feladatrendszere sokrétű. Az alaprendeltetésén túl a hazai és nemzetközi kiképzési és felkészülési, illetve a NATO és EU szövetségesi, missziós külszolgálati feladatokat kell ellátnia, mindemellett katasztrófaelhárítási és -kezelési, valamint esetlegesen humanitárius vagy egyéb rendkívüli helyzetek kezelése során is fel kell lépnie a civil lakosság biztonsága érdekében. E sokrétű feladatrendszert szolgálja a haderő képességeinek egyik fontos és meghatározó eleme, a megfelelő színvonalú légi szállítókapacitás is. Erre a képességre szükség lett volna olyan esetben is, mint az Irma hurrikán miatt Saint Martin szigetén rekedt magyar állampolgárok evakuálása, de ennek hiányában megfelelő repülő¬gépet kellett bérelni.

Egy komoly államnak – mint amilyen Magyarország is – rendelkeznie kell ilyen képességekkel. A jelenleg rendszerben álló An 26-osok cseréjére azért van szükség, mert eljárt felettük az idő. Hatótávolságuk tekintetében nem képesek minden esetben kielégíteni a honvédség igényeit. A kor kihívásai, a feladatok korszerűbb, rugalmasabban, széleskörűen felhasználható eszközöket igényelnek, amelyek a világszínvonalat képviselik. A fejlesztés természetszerűleg kiterjedhet a nemrég még esetlegesen polgári légi forgalomban közlekedett, ennek megfelelő műszaki-technikai állapotú eszközök beszerzésén túl, azok katonai, szakmai igényeknek megfelelő átalakítására is.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.