OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. december 13., szerda 15:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - LMP: A Fidesz tönkretette, most pedig államosítja Pécset -

    Az állam 9,5 milliárd forintot ad Pécs városának, cserébe viszont gyámság alá helyezik a város vezetését. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a pénzügyi válságot totális centralizációval akarják megoldani,  és a pécsi közgyűlés azonnali feloszlatását követeli.

Páva Zsolt és a Fidesz több mint 8 éve vette át Pécs irányítását. Ezen időszak tapasztalatai alapján kijelenthetjük: ott folytatták a rombolást, ahol a szocialisták abbahagyták. A város gazdasági mélyrepülése folytatódott; 2009 óta 13 ezer fővel csökkent Pécs lakossága. A pécsi Fidesz évekkel ezelőtt gátlástalanul hazudta a nagyvilágba, hogy a város problémái megoldtak, és a fejlesztés időszaka következik. Mára világossá vált: ebben saját pártelnökük, és a kormány sem hisz. A várost gyakorlatilag államosítják, átveszik felette az irányítást, ezzel is megmutatva, mire számíthatnak a hazai városok, mire számíthat az önkormányzatiság, mire számíthat az ország 2018-ban, ha nem következik be korszakváltás.

Pécsett a fülkeforradalom egy évvel korábban, 2009-ben köszöntött be, a szocialisták katasztrofális városvezetése után. Ezért mi, pécsiek pontosan látjuk, és tapasztaljuk, hogy hová vezet a Fidesz rombolása.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.