2024. április 16. kedd

2017. december 13., szerda 17:16

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Többezer választ és javaslatot gyűjtött be az elmúlt hetek online konzultációja során a Nagy-Britanniában élő magyaroktól a Radikális Európai Demokraták mozgalma. Az Ujhelyi István EP-képviselő által alapított szervezet a Brexit-tárgyalások kapcsán kért személyes elvárásokat és hozzászólásokat a több százezer érintett magyartól. A beérkezett üzeneteket összesítették és a mai napon átadták Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalójának, aki ígéretet tett arra, hogy mindegyik felmerült kérdést megválaszolja és képviseli a kivándorolt magyarok érdekeit is a tárgyalások során.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt hirdetett online konzultációt Ujhelyi István és a Radikális Európai Demokraták mozgalma a Brexit-tárgyalások kapcsán. A kivándorlás ügyét és a kivándoroltak érdekképviseletét régóta kiemelten kezelő EP-képviselő a mozgalom e-mailcímére várta a Nagy-Britanniában élő magyarok javaslatait, észrevételeit és elvárásait a brit kilépési folyamattal, pontosabban saját státuszukkal és jövőjükkel kapcsolatban. Mint azt az akció kezdetén megfogalmazták: a Brexittel mindkét fél, az Egyesült Királyság és az európai közösség, ezen belül Magyarország is csak veszíteni fog, ezért a mostani folyamatok egyik legfontosabb célkitűzése a veszteségek minimalizálása kell, hogy legyen.

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő