OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 17:16

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Többezer választ és javaslatot gyűjtött be az elmúlt hetek online konzultációja során a Nagy-Britanniában élő magyaroktól a Radikális Európai Demokraták mozgalma. Az Ujhelyi István EP-képviselő által alapított szervezet a Brexit-tárgyalások kapcsán kért személyes elvárásokat és hozzászólásokat a több százezer érintett magyartól. A beérkezett üzeneteket összesítették és a mai napon átadták Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalójának, aki ígéretet tett arra, hogy mindegyik felmerült kérdést megválaszolja és képviseli a kivándorolt magyarok érdekeit is a tárgyalások során.

    Nem egészen egy hónappal ezelőtt hirdetett online konzultációt Ujhelyi István és a Radikális Európai Demokraták mozgalma a Brexit-tárgyalások kapcsán. A kivándorlás ügyét és a kivándoroltak érdekképviseletét régóta kiemelten kezelő EP-képviselő a mozgalom e-mailcímére várta a Nagy-Britanniában élő magyarok javaslatait, észrevételeit és elvárásait a brit kilépési folyamattal, pontosabban saját státuszukkal és jövőjükkel kapcsolatban. Mint azt az akció kezdetén megfogalmazták: a Brexittel mindkét fél, az Egyesült Királyság és az európai közösség, ezen belül Magyarország is csak veszíteni fog, ezért a mostani folyamatok egyik legfontosabb célkitűzése a veszteségek minimalizálása kell, hogy legyen.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.