OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 13., szerda 17:26

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Molnár Áron együtt vacsorázott a svéd királyi családdal és az idei Nobel-díjasokkal

    A Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Magyarországot Molnár Áron, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje képviselte a 2017. dec. 4. és 11. között megrendezett Stockholm International Youth Science Seminar-on, az azt lezáró Nobel-díj kiosztási ceremónián és a banketten.

A Nobel-hét keretében a fiatalok részt vehettek meghallgathatták az idei Nobel-díjasok előadásait: így Rainer Weiss, Barry C. Barish és Kip S. Thorne fizika Nobel-díjasok előadását a gravitációs hullámokat észlelő LIGO múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Jacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson kémia Nobel-díjasok előadását a nagy felbontású mikroszkópukról. Valamint Kazuo Ishiguro irodalmi Nobel-díjas előadását életének legfontosabb mozzanatairól.

A tudósnövendékek 1300 svéd diák előtt prezentálhatták munkájukat, majd posztereiket kiállítva beszélgethettek kutatásukról, látogatást tehettek az AstraZeneca cég svéd gyárában, ahol együtt ebédeltek a cég vezérigazgatójával.

December 10-én pedig részt vehettek a Nobel-díj átadási ceremónián, a Nobel Banketten, ahol együtt vacsorázhattak a svéd királyi családdal, az idei és az előző évek Nobel-díjas tudósaival, valamint a világ tudóstársadalmának kiválóságaival. A bankettet hajnalig tartó Nobel NightCap zárta.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.