OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 19:01

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Orbán Viktor ismét a magyar emberek szociális jogai ellen hadakozik

    Az  európai parlamenti képviselők a mai plenáris ülés során a november 17-én aláírt szociális pillér végrehajtásáról is vitáztak. A göteborgi csúcstalálkozón az uniós intézmények és a tagállamok aláírták a szociális pillérről szóló nyilatkozatot, most pedig a pillér gyakorlati megvalósításán van a sor mind a Bizottság, mind pedig a tagállamok részéről.

"Az Európai Bizottság már megkezdte a munkát, és egy sor jogalkotási és nem jogalkotási kezdeményezést terjesztett elő. Azonban azoknak az eszközöknek a többsége, amelyekkel konkrét eredményeket lehet elérni a pillérben meghatározott jogok vonatkozásában, a tagállamok kezében van" - mondta el Szanyi Tibor, EP-képviselő.

"Magyarország számára hatalmas lehetőséget jelent az európai jogok szociális pillére, hisz az abban szereplő 20 alapjog mindegyikét tekintve siralmas a helyzet nálunk. Göteborg óta pedig már számon kérhető az Orbán-kormány is"- tette hozzá a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.