OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 13., szerda 21:52

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított I. világháborús hadisírokat a városi Új Felső Temetőben 2017. december 13-án, Hajdúnánáson. Dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, valamint dr. Dr. Tiba István Csaba országgyűlési képviselő emlékeztek meg a "Nagy Háborúban" életüket vesztett honvédekről.

    Hajdúnánás lakosai közül sok százan áldozták az életüket a hazáért az első világégésben, többségük ma tömegsírban nyugszik, főként az egykori olasz és keleti frontok mentén. 63 katona azonban szülőföldjén lelhetett örök nyugalomra, a felújított sírhelyeikkel, valamint az emlékezés koszorúival az ő emlékük előtt tisztelegtek.

A helyettes államtitkár elmondta: "Amikor meghajtjuk a fejünket a hősi halottak előtt, akkor meghajtjuk azok előtt is, akik hiába várták őket haza, az édesanyák, a feleségek és gyermekek előtt is. Nekünk, késői utódoknak az a feladatunk, hogy méltóvá váljunk az áldozatukra, megtartsuk az emléküket, építsük a hazát, amelyet ők védtek és felelősséget vállaljunk azokért, akikért életüket áldozták."

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.