2024. április 19. péntek

2017. december 13., szerda 21:52

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

Dr. Földváry Gábor megköszönte a helyi közösségnek az érdeklődést és az együttműködést. "Kevés az anyagi áldozat, az anyagi forrás, ha nincs helyi szándék, akarat és eltökéltség. Köszönjük a Honvédelmi Minisztérium nevében, hogy meghallották a felhívást és felhasználták azt a forrást, amelyet a kormány az emlékezésre, az elhunytak emlékének ápolására fordított." – fogalmazott a helyettes az államtitkár.

A rendezvényen beszédet mondott még Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere, valamint dr. Tiba István Csaba, a térség országgyűlési képviselője is. A sírok és az emlékmű megáldását követően a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Tagozatának tagjai korabeli, első világháborús ágyú lövéseivel tisztelegtek a hősi halált halt katonák emléke előtt.

Az országban fellelhető első világháborús emlékművek, valamint katonasírok felújítására szánt kétmilliárd forintos kormányzati keretből Hajdúnánás település több mint négymillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, a Honvédelmi Minisztérium döntése nyomán.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium