OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 09:24

A Mikulásgyár Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Korábban érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette. A Mikulásgyár idén is keresi az ország legnagyobb adományozóját! A nagy ajándékok számára kamionparkolót is kialakítottak a Hősök tere közelében.

    Idén már volt olyan magénszemély, aki egy kamionnal hozott adományt a Mikulásgyárba, saját maga gyűjtötte össze az ajándékokat a karitatív akció számára és személyesen hozta el azokat a fővárosba. A korábbi években érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette. – mondta Zsolnai Endre.
Idén még több adományra számít az akció, ezért kérést intézett az élelmiszeripai vállalkozások vezetőihez, hozzanak saját termékeikből egy-egy kamion adományt a kartatív akció helyszínére. Ilyen volumenű adománnyal, akár több hátrányos helyzetű falu lakosságának több heti élelmezését lehetne segíteni.
Az akció arra is rávilágít, hogy sok lejárat közeli élelmiszer lehet otthon a lakásokban is. Statisztikák szerint egy-egy család évente  közel 70 kilogramm élelmiszert dob ki. A megvásárolt élelmiszerek mintegy 10 százaléka kerül kukába - olvasható a közleményben. A Mikulásgyár arra hívja fel a figyelmet, hogy ne dobjuk ki az otthon tartott, lejárat közeli élelmiszereket.
A Mikulásgyár december 22-ig üzemel.
     Kiadó: Mikulásgyár Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.