OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 10:51

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Orbán fél a “kalandvágyó" magyarok igazságszolgáltatásától

    A Jobbik szerint - bár üdvözlendő, mégis - édeskevés és megkésett, hogy a magyar állam végre konzulátust nyit Manchesterben és Edinburghban a jövő év elején. Ez az ott élők számára kétségtelenül megkönnyíti az adminisztratív ügyek intézését és a jövő tavasszal esedékes választásokon való részvételt. Azonban nem jelent megoldást annak a más térségekben vagy országokban élő, több százezer kivándorolni kényszerült honfitársunknak, akik belföldi lakcímmel rendelkeznek, és emiatt nem szavazhatnak levélben a választásokon.

Orbán Viktor fél a kivándorolt magyarok szavazataitól, mert tudja, hogy jelentős többségük miatta döntött Magyarország elhagyása mellett. Ennek okán a kormány gyakorlatilag ellehetetleníti őket a választásokon való részvételtől, hiszen a levélben való szavazás híján a nagykövetségig vagy a konzulátusig - ahol számukra a szavazás lehetősége ki van jelölve - sokszor több száz kilométert kellene megtenniük, jelentős anyagi kiadást és időt ráfordítva. Felháborító, hogy a kormány nem mindenki számára szeretné megoldani a nehézzé vált szavazást, hanem látszatintézkedéseket hoz csak, mivel politikai érdek nem fűzi a valódi megoldáshoz.


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.