OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 11:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - DK: Gyurcsány orosz befolyásolástól félti a 2018-as választás tisztaságát

    Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció elnöke, írásban kérdezte a miniszterelnököt, hogyan készül a kormány megvédeni a választások tisztaságát az orosz beavatkozástól. Emlékeztetett rá, hogy az amerikai hírszerzés jelentése szerint a tavalyi elnökválasztási kampányt az orosz titkosszolgálatok Vlagyimir Putyin elnök utasítására internetes támadásokkal befolyásolták. A cél az volt, hogy rágalmazzák Hillary Clintont és csökkentsék megválasztásának esélyét. Mintegy 126 millió amerikaihoz juthattak el ilyen tartalmú, orosz megrendelésre készített Facebook-posztok.

A pártelnök arra is emlékeztetett, hogy a Facebook vizsgálata mintegy két tucat, az orosz katonai hírszerzőügynökséghez, a GRU-hoz köthető olyan kamufiókot is azonosított, amelyek mögül a francia elnökválasztás idején Emmanuel Macron kampánycsapata után kémkedtek.

A volt miniszterelnök nem látja kizárhatónak, hogy az orosz hírszerző szolgálatok a jövő évi magyar választás eredményét is megpróbálják internetes támadásokkal befolyásolni, és az iránt érdeklődik, hogyan kívánja ezt a kormány megakadályozni.

A kérdésre Orbán Viktornak tizenegy munkanapon belül kell válaszolnia.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.