2024. április 18. csütörtök

2017. december 14., csütörtök 11:45

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Az Állami Számvevőszék a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával, és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint jár el. Az ÁSZ a Jobbik ellenőrzése során törvénysértést tárt fel, és az ellenőrzés jelenlegi szakaszának megfelelően 2017. december 21-i határidővel biztosítja a párt reagálását a törvényi keretek között.

Az Állami Számvevőszák 2017. december 6-án az ellenőrzésről szóló jelentéstervezetet küldte meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom részére, amelyre az ellenőrzött szervezet a törvényben előírt tizenöt napos határidőn belül, 2017. december 21-ig észrevételt tehet. Az ÁSZ biztosítja a párt törvényi előírásoknak megfelelő reagálását és az észrevételek értékelése, kezelése után véglegezi és hozza nyilvánosságra a jelentését.
Az Állami Számvevőszék hangsúlyozza, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése során mindenben a hatályos törvényi előírások szerint, alkotmányos kötelezettségeinek megfelelően járt és jár el.
Az Állami Számvevőszék tevékenységét a jogállami normáknak megfelelően transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik.
     Kiadó: Állami Számvevőszék