OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 11:45

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Az Állami Számvevőszék a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával, és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint jár el. Az ÁSZ a Jobbik ellenőrzése során törvénysértést tárt fel, és az ellenőrzés jelenlegi szakaszának megfelelően 2017. december 21-i határidővel biztosítja a párt reagálását a törvényi keretek között.

    Az Állami Számvevőszák 2017. december 6-án az ellenőrzésről szóló jelentéstervezetet küldte meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom részére, amelyre az ellenőrzött szervezet a törvényben előírt tizenöt napos határidőn belül, 2017. december 21-ig észrevételt tehet. Az ÁSZ biztosítja a párt törvényi előírásoknak megfelelő reagálását és az észrevételek értékelése, kezelése után véglegezi és hozza nyilvánosságra a jelentését.
Az Állami Számvevőszék hangsúlyozza, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése során mindenben a hatályos törvényi előírások szerint, alkotmányos kötelezettségeinek megfelelően járt és jár el.
Az Állami Számvevőszék tevékenységét a jogállami normáknak megfelelően transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.