OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 14:30

A Nemzeti Pedagógus Kar közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) -

    A Nemzeti Pedagógus Kar állásfoglalása a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és az Országos Köznevelési Tanács összehívásáról

A magyar köznevelés jövője szempontjából fontos, hogy a döntéshozók elé olyan tervezetek kerüljenek, amelyek kidolgozása során a köznevelésen dolgozó pedagógusok véleményét is figyelembe vették. Ez azért is elengedhetetlen, mert bármely terv valósul is meg, annak végrehajtói mindenképpen a gyermekeket nevelő-oktató pedagógusok lesznek, számukra szakmailag idegen elképzelésekkel azonban nem tudnak azonosulni, így megvalósítani sem képesek azokat.
Az újjáalakult Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és Országos Köznevelési Tanács lehetőséget teremt a szakmai elképzelések, nézetek megvitatására és a döntéshozók felé való továbbítására, valamint a közösségi jogok és uniós direktívák érvényre juttatására, ezért a Nemzeti Pedagógus Kar Országos küldöttgyűlése üdvözli a kerekasztal és a tanácsadó testület összehívását és bizakodva tekint a munka elébe.
Célunk az, hogy a Kar egyre gyarapodó aktív tagsága révén delegáltjaink a pedagógusok széles körének véleményét és szakmai álláspontját képviseljék a két testület plenáris ülésein és munkacsoportjaiban.

     Kiadó: Nemzeti Pedagógus Kar

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.