OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 15:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - DK: Kipukkadt a lufi

    A mezőgazdaság 2018. évi várható teljesítményéről szóló előzetes adatok ismét azt igazolják, hogy a hazug sikerpropaganda ellenére a magyar mezőgazdaság egyre alacsonyabb szinten használja ki a lehetőségeket és különösen rosszul hasznosítja a hazai és az uniós kasszából kapott mintegy 750 milliárd forint támogatást.

AKSH szerint az agrárszektorban a termelés 6,1%-kal csökken, a hozzáadott érték 15%-kal,a termelők jövedelme 10 %-ot meghaladó mértékben esik. Mezőgazdaságunk teljesítménye immár 4 milliárd euróval marad el attól a szinttől, amire a nyolcvanas évek végén még képes volt. A FIDESZ agrárpolitikája és a földforgalmi törvény a következő években még tovább fogja rombolni az egyelőre életképes gazdaságokat is.

A gazdapárti lózungok ugyanis csak álcázásul szolgálnak ahhoz, hogy a politikai elit egy szűk köre minél nagyobb szeletet hasíthasson ki magának a jövő élelmiszertermelésében rejlő üzletből. Az adatok azonban arra utalnak, hogy ez a kedvezményezett réteg a csalárd módon megszerzett javakat sem képes a kor szintjén kihasználni.

A Demokratikus Koalíció alapvető irányváltásra készül a mezőgazdaságban is. Teljes egészében elveti a Fidesz agrárpolitikáját, a modern kor követelményeihez igazodni képes mezőgazdaság kialakítását tűzi ki célul és azt megalapozó új földtörvényt készül megalkotni.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.