OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 15:15

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a meztelen képek feltöltésére biztató adatkezeléssel kapcsolatban

    A NAIH a sajtóban megjelent hírek alapján értésült arról, hogy ismeretlen személyek komáromi iskolák környékén osztott szórólapokon nyeremény ígéretével arra biztatják a lányokat és fiúkat, hogy meztelen fotókat töltsenek fel magukról egy adott honlapra.

A honlap egyébként kifejezetten azzal hirdeti magát, hogy fesztivál belépőt lehet nyerni abban az esetben, ha valaki meztelen fényképet (ahogy a honlap fogalmaz: "minél merészebb szelfit") tölt fel magáról a honlapra. A honlap üzemeltetője az Általános Szerződési Feltételekben tisztázza, hogy kizárólag 18 éven felüli személyek részéről fogad el fényképeket.

A Hatóság megjegyzi, hogy adatvédelmi szempontból nincs jelentősége a 18. életévnek, ugyanis a magyar adatvédelmi törvény alapján 16 év felett az érintett szülő vagy törvényes képviselő beleegyezése nélkül, önállóan érvényes hozzájárulást adhat az adatkezeléshez [az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 6. § (3) bekezdés].

     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.