OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 15:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - DK: Az óvodás nem biodíszlet

    Az, hogy a felújított csepregi főutca átadási ünnepségének főszereplője Vlasich Krisztián polgármester volt, természetesnek mondható. Az ellen azonban a Demokratikus Koalíció fölháborodottan tiltakozik, hogy az esemény fényét – egy Luca-napi népszokásra hivatkozva – azzal kívánták emelni, hogy helybeli óvodásokat térdepeltettek az úttestre hintett szalmára.

Már az is elég undorító, hogy helyi potentátok a saját maguk politikai fényezésére rendezett ünnepségekre óvodás gyerekeket vezényeltetnek ki a mindenben tőlük függő pedagógusokkal. Az azonban, hogy négy-ötéves gyerekeket ebből az alkalomból a hideg aszfaltra térdepeltessenek, a kicsiknek mind egészsége, mind emberi méltósága szempontjából tűrhetetlen. A XXI. században öntudatos polgárokat, nem a helyi kiskirályok előtt alázattal meghunyászkodó alattvalókat nevelünk. Akkor sem, ha a Fidesz mindinkább középkorias állam- és hatalom-felfogásának ez felel meg.

A polgármestert egyébként 2014-ben a Fidesz jelöltjeként választották meg, minthogy azonban nem volt hajlandó a város pénzével elszámolni, két év múlva képviselő-testülete úgy próbált megszabadulni tőle, hogy föloszlatta magát. Az időközi választáson már függetlenként választották újra; Fideszes mivoltát tehát elvesztette, de Fideszes mentalitását nem.

Niedermüller Péter
alelnök, DK

Hetyési Marianna
Vas megye 2. vk. elnöke, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.