OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 15:43

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) -

    Az elmúlt hónapokban már több szakmai szervezet elkezdte a vészharangot kongatni, azonban most már a legnagyobb fogyatékos-érdekvédelmi szervezet, az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Szövetsége (ÉFOÉSZ) is a program végrehajtásának felfüggesztését kéri egy, a 444.hu-n megjelent interjúban. A szervezet ügyvezetőjének megfogalmazása szerint a pályázati programok a nagy létszámú intézményrendszer és a nagytömegű ellátási formák további fenntartására és nem a lebontására irányulnak. A tervezett ingatlanok elhelyezkedése problémás – részben az eddigi nagy intézetek peremén létrehozott, részben faluszéli ingatlanok épülnének -, ezeken a helyeken a fogyatékossággal élők nem tudnának közszolgáltatásokat elérni, nem akadálymentes az érintett települések nagy része és nem lenne a munkavégzésre alkalmasak számára munkalehetőség. Így esélyük sem lenne a valódi társadalmi integrációra. Nem világos az se, hogy az összesen 85 milliárd forintból, döntően EU-s pénzből megvalósuló fejlesztési programot követően miből finanszíroznák az új intézmények fenntartását, és hogy honnan lenne pénz megfelelő számú és jobban megfizetett szakemberekre. Ma a rendkívül alacsony fizetések miatt súlyos szakember hiány van a területen, ami még az ott dolgozók munkaterhelését is elviselhetetlenné teszi és tovább rontja az ellátás színvonalát.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.