OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 16:34

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Kósa Lajos családja gazdagodhat az ukrán vendégmunkásokon -

    Az ügy azonban tovább mutat a munkaerő-behozatalon: összekapcsolódik egy olyan nyugdíjas-szövetkezeti vállalkozással, aminek a lehetőségét éppen egy Kósa Lajos által benyújtott törvény teremtette meg. Egy ilyen céghálózathoz kapcsolódó személytől a Kósa család olyan vállalkozást vásárolt, amelynek forgalma nincs, de 115 milliós tőkéje volt 2016-ban. Kósa Lajosnak válaszolnia kell arra, hogy ha piaci áron vették a Kft-t, akkor miből volt erre pénzük, ha pedig áron alul vették, akkor miért kaptak ekkora ajándékot. A két tény együtt azt jelenti, hogy Kósa Lajoshoz közeli nyugdíjas szövetkezetek (Pl "Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet) jó eséllyel olyan ukrán állampolgárokat hozhat majd Magyarországra, akik magyar nyugdíjakat fognak kapni és korábbi tényfeltáró cikkek alapján a ’18-as választásokon szavazni is fognak, magyarországi bejelentett lakcímmel. Megalapozott a félelem, hogy az NGM támogatásából végső soron szavazókat fog vásárolni a Fidesz, miközben a magyar nyugdíjrendszertől veszi el a pénzt.

Hadházy Ákos
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.