OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 17:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz ne álljon Európa egységének az útjába!

    A Liberálisok üdvözlik az európai reformfolyamat elindulását, amelynek egy újabb fontos állomása lehet a mostani brüsszeli csúcstalálkozó. Az európai országok többsége hisz abban, hogy a jelenlegi problémák megoldása a mélyebb és hatékonyabb integrációban rejlik, amelynek most jönnek létre az intézményi keretei. A megújult Európa egységét erősíti a közös európai ügyészség felállítása, a közös védelempolitika megerősítése, az eurózóna radikális reformja és a közös menekültügyi reform.

E fontos pillérek közül három is napirenden szerepel a mostani csúcstalálkozón. A Liberálisok üdvözlik az állandó strukturált együttműködés létrejöttét a védelempolitikában, amely a majdani közös haderő alapja. Örvendetes, hogy Magyarország is részese ennek a fontos kezdeményezésnek. A csúcstalálkozón megvitatják az eurózóna tervezett reformját is. Az eddigi javaslatokból is egyértelmű, hogy az európai egységfolyamat centruma az eurózóna lesz, ezért a Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy minél hamarabb jelentse be a csatlakozási szándékot az euróövezethez, és kezdje meg az előkészületeket a közös valuta bevezetéséhez. A késlekedés Magyarország kimaradásához és marginalizálódásához vezethet.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.