2018. december 12. szerda

2017. december 14., csütörtök 17:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Liberálisok: a Fidesz ne álljon Európa egységének az útjába!

A Liberálisok üdvözlik az európai reformfolyamat elindulását, amelynek egy újabb fontos állomása lehet a mostani brüsszeli csúcstalálkozó. Az európai országok többsége hisz abban, hogy a jelenlegi problémák megoldása a mélyebb és hatékonyabb integrációban rejlik, amelynek most jönnek létre az intézményi keretei. A megújult Európa egységét erősíti a közös európai ügyészség felállítása, a közös védelempolitika megerősítése, az eurózóna radikális reformja és a közös menekültügyi reform.

E fontos pillérek közül három is napirenden szerepel a mostani csúcstalálkozón. A Liberálisok üdvözlik az állandó strukturált együttműködés létrejöttét a védelempolitikában, amely a majdani közös haderő alapja. Örvendetes, hogy Magyarország is részese ennek a fontos kezdeményezésnek. A csúcstalálkozón megvitatják az eurózóna tervezett reformját is. Az eddigi javaslatokból is egyértelmű, hogy az európai egységfolyamat centruma az eurózóna lesz, ezért a Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy minél hamarabb jelentse be a csatlakozási szándékot az euróövezethez, és kezdje meg az előkészületeket a közös valuta bevezetéséhez. A késlekedés Magyarország kimaradásához és marginalizálódásához vezethet.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt