OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 21. csütörtök
Ismertető


2017. december 14., csütörtök 20:24

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) -

    A Fővárosi Választási Bizottság által jóváhagyott MSZP- s fővárosi népszavazási kérdés arra irányul, hogy az M3 metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg valamennyi megálló "teljes értékű akadálymentesítése" az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint. Az M3 metróvonal felújítása megfelel az idézett törvényi feltételeknek, különös tekintettel a fogyatékos személyek jogairól és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 9. §-ában foglalt rendelkezésekre. Eszerint ott a közlekedésben jelentősen akadályozott fogyatékos személyek közlekedését – az indulási helytől a célállomásig történő – szállítást végző hálózat működtetésével is lehet biztosítani, ahogyan ez a tervek szerint ebben az esetben is ennek megfelelően valósul meg.  Azaz a jelenlegi tervek megfelelnek a törvény által előírt, teljes értékű akadálymentesítésnek.

dr. Bagdy Gábor
főpolgármester-helyettes


     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.