2018. december 10. hétfő

2017. december 14., csütörtök 20:24

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) -

A Fővárosi Választási Bizottság által jóváhagyott MSZP- s fővárosi népszavazási kérdés arra irányul, hogy az M3 metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg valamennyi megálló "teljes értékű akadálymentesítése" az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint. Az M3 metróvonal felújítása megfelel az idézett törvényi feltételeknek, különös tekintettel a fogyatékos személyek jogairól és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 9. §-ában foglalt rendelkezésekre. Eszerint ott a közlekedésben jelentősen akadályozott fogyatékos személyek közlekedését – az indulási helytől a célállomásig történő – szállítást végző hálózat működtetésével is lehet biztosítani, ahogyan ez a tervek szerint ebben az esetben is ennek megfelelően valósul meg.  Azaz a jelenlegi tervek megfelelnek a törvény által előírt, teljes értékű akadálymentesítésnek.

dr. Bagdy Gábor
főpolgármester-helyettes