OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 15., péntek 06:55

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Gyerekek egészségével játszottak Pest-megyében. Hosszú szakaszokon virágzott a parlagfű a Nagykovácsi határában lévő Sztrilich Pál cserkészparkhoz vezető úton, mégsem mentesített a hatóság.

    Egyesületünk még a virágzás kezdetén, augusztus közepén továbbította a közérdekű bejelentést a NÉBIH parlagfű-bejelentő rendszerének. A Budakörnyéki Földhivatal 4 napon belül megállapította a bejelentés jogosságát és továbbította azt a Pest-megyei Kormányhivatal felé. Bár a közeli cserkészparkban egész nyáron gyerekek táboroztak, mégsem történt semmi. Ezért a felelősséget firtató közérdekű kérdéseket intéztünk a Kormányhivatal vezetőjéhez. Tarnai Richárd válaszából megtudtuk, hogy a fertőzött ingatlan tulajdonosa a magyar állam, földhasználója pedig egy olyan részvénytársaság, melynek képviselője egy korábbi hasonló esetnél vehemensen kinyilvánította nekünk, hogy márpedig náluk parlagfű mindig is volt és mindig is lesz. Ezt könnyen megtehette, mivel az eljárások átláthatatlansága miatt, a Parlagfű Információs Rendszer tanúsága szerint cége rendszerint elkerülte a növényvédelmi bírságot.
A mentesítéstől való eltekintést a hivatalvezető azzal a szakmailag hajmeresztő ürüggyel indokolta, hogy a parlagfű az allergiaszezon első harmadában már terméses állapotban volt.Ezt az állítást a helyszínen készült fotókkal és az OKI pollengrafikonjával cáfoltuk és kértük a mulasztás ügyében a részletes vizsgálatot. Amint a válasz megérkezik, tájékoztatni fogjuk az allergiásokat a fejleményekről.
     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.