OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 15., péntek 09:52

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) fontosnak tartja a társadalom vezetői és egyszerű tagjai közötti valódi élő kapcsolatát.

    Napjainkban a vezetők állandóan velünk vannak otthonunkban, az utcán, mindenhol, ám valójában soha nem voltunk ennyire távol tartva tőlük. És ezért nem elsősorban a terrort kell okolni. Jobbá tenné-e a világot, ha beeresztjük a nép egyszerű fiait és lányait a királyhoz? Talán túlontúl kis, de mégis ez egy jó és fontos lépés lenne.
    Az elmúlt évtizedekben meghonosodott a gyakorlat, hogy minden vezető, a kerületi rendőrkapitánytól a miniszterig hetente vagy havonta fogadóórát tart. Ez a gyakorlat ma is létezik, szűkülő mértékben, kis társadalmi hatékonysággal és még kisebb garanciákkal.
    És éppen itt lehetne és kellene elérni egy alapvető fordulatot. Elvárás kellene lennie, hogy minden rendű és rangú vezető általában hetente tartson legalább egy órányi fogadóórát, beleértve a miniszterelnököt, köztársasági elnököt, minden elnököt stb. Közben igen fontos lenne – átlátható – garanciákat is adni az intézmény jó, ésszerű működésére.
    De ezzel nem merül ki a társadalmi igény. A vezetők számos más formában és módon elérhetőeknek kellene lenniük. Itt van például az email. Persze, bőséges tapasztalatunk van, mennyire lehet formálissá, bizonyos esetekben cinikusan üressé, gőgössé tenni a válaszokat. Mégis újra és újra követelni kellene, hogy a vezetők úgy vezessenek, mint egyenlők az egyenlők között.

http://bit.ly/VVM_hozzafer

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.