2024. április 24. szerda

2017. december 15., péntek 11:11

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) -

Átfogó, nyilvános együttműködési javaslatot tett az Együtt a 106 egyéni választókerületre minden ellenzéki pártnak
Véget kell vetni az időhúzásnak, meg kell állapodni egy-egy egyéni jelöltben
Az Együtt a választási felkészülés jegyében eldöntötte, hol és mely jelöltekkel fog indulni az egyéni választókerületekben 2018 tavaszán, és melyekben lép vissza más, demokratikus pártok jelöltjei javára. Emellett folytatja a párt a felkészülést a kampányra.
Az Együtt “Az ellenzék útja a győzelemhez" címmel nyilvánosságra hozta, és megküldte az MSZP-nek, a DK-nak, az LMP-nek és a Momentumnak javaslatát a 106 egyéni választókerületben való koordinált indulásra. Ezzel az Együtt immár konkrét javaslattal is egyértelművé teszi: a kormányváltás érdekében kész a Fidesz és Jobbik jelöltjeivel szemben győzni képes ellenzéki jelöltek javára visszalépni egyes választókerületekben, tartozzanak bár más párthoz is, amennyiben ezt a többi ellenzéki párt is kölcsönösen megteszi. Az Együtt szerint 2017 decemberében, mindössze négy hónappal az országgyűlési választások előtt, nincs idő tovább várni, a választók együttműködést és megújulást egyszerre várnak az ellenzéktől.
Az Együtt szerint le lehet, és le is kell győzni a Fideszt 2018-ban. Most vagy soha alapon. Ha minden ellenzéki szereplő felelősen viselkedik, ha egy egyéni választókerületben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel, akkor bekövetkezhet az új rendszerváltás.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja