OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 15., péntek 12:13

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Megjelent a Budapest100 könyv és bejelentették a 2018-as programot. Jövőre május első hétvégéjén lesz a városi ünnep, amelynek témája: Budapest terei. Az első Budapest100 könyv limitált példányszámban jelent meg.

    December 14-én este bemutatták a “Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból" című könyvet az OSA Arany János utcai épületében, ahonnan a népszerű programsorozat 2011-ben elindult. A kiadvány limitált példányszámban jelent meg, 160 oldalon 24 ház történetét tartalmazza: szubjektív városkalauz, hiteles várostörténet és magántörténelem egyben a Budapest100 első 6 évéről. A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások levéltári kutatásokon, a házak lakóival készült interjúkon alapulnak. Ezzel a könyvvel egy újabb generáció is megtette a magáét a városért:
kézbe vehető a 100 éves Budapest egy darabkája.
A könyvbemutatóval egyidejűleg bejelentették, hogy 2018-ban május első hétvégéjén rendezik a Budapest100 programját, amelyben a terek kapják a főszerepet. A kutatások már elkezdődtek, és a fotósok is dolgoznak. Az önkéntesek hamarosan jelentkezhetnek a programra.
A Budapest100 lebonyolítója és a könyv felelős kiadója a KÉK - Kortárs Építészeti Központ. A könyv főtámogatója a We Love Budapest.
A  könyv megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archivum.
Részletek: http://budapest100.hu/
Kapcsolat és bővebb tájékoztatás: press.budapest100@kek.org.hu

     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.