OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2017. december 15., péntek 14:40

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Ikotity István a mai nappal kilép a Női Méltóságért albizottságból -

    Ahogy az várható volt, a Fidesz által az LMP javaslata ellenében létrehozott Női Méltóságért albizottság a valódi vita és közös megoldások keresése helyett egy fideszes arroganciával vezetett, kormánypropagandának teret adó, súlytalan albizottság lett. Az albizottság fideszes elnöke, Dunai Mónika többszöri kérésem ellenére sem egyeztetett velem, és nem volt hajlandó összehívni az albizottság ülését az Isztambuli Egyezmény ügyében. Ezért a továbbiakban semmi értelmét nem látom annak, hogy az albizottság alelnöke és tagja maradjak. A mai nappal kilépek a Női Méltóságért albizottságból.

Az LMP 2014-ben javasolta, hogy az országgyűlés hozzon létre egy női esélyegyenlőséggel foglalkozó eseti bizottságot. A paritásos bizottság egy éven keresztül szakértők bevonásával dolgozott volna egy közös javaslatcsomagon. A kormány ehelyett egy súlytalan albizottságot hozott létre, aminek munkájában csak a Kulturális bizottság tagjai vehettek részt. Az albizottság fideszes vezetője önkényesen, egyeztetés nélkül, az előzetes munkatervet figyelmen kívül hagyva vezette az albizottságot, kerülve a Fidesz számára kínos témák napirendre vételét, mint a nők politikai részvétele vagy az Isztambuli Egyezmény. A mostani ülésszakban már egyetlen ülésre sem került sor, többszöri kérésem ellenére.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.