OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2017. december 15., péntek 16:39

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Óbudán kezdődik a Krisna-hívők fővárosi ételosztó akciósorozata. A hétvégi program az önkormányzat, a kerületi családsegítő szolgálat, és a krisnás Ételt az Életért Alapítvány együttműködésének köszönhetően 800 család számára biztosít majd ünnepi élelmiszersegélyt. Az ételosztást - a hagyományokhoz hűen - Bús Balázs polgármester kezdi meg, a rendezvényt jelenlétével tiszteli meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, illetve a Közösség vezető lelkésze is. Az eseményt mozgó orvosi rendelőjével támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

    Óbuda példaértékű kerület a szociális gondoskodás tekintetében, a Krisna-hívők büszkék arra, hogy budapesti központjuk kerületében, saját házuk táján tehetnek a legtöbbet a rászorulókért. Családsegítő programjuk mintává vált más kerületekben, Erzsébetvárosban és Zuglóban is.

Bár a szociális ellátások hatására a fővárosban a hajléktalan emberek, és ellátáshoz nem jutók száma csökkenőben van, az elmúlt évtizedben megváltozott az élelmiszer-segítségre szorulók összetétele. Egyre nagyobb arányban van bajban az a "középréteg", akik lakhatással rendelkeznek, de nagyobb kiadásaikat (téli fűtésszámlák, orvosi költségek, a gyermekek beiskolázása, stb.) nem tudják hiánytalanul fedezni.

Erre a rétegre jellemző, hogy rendkívül érzékenyek, ahogy életük pillérei is igen törékenyek. Nem szívesen mutatják, hogy bajban vannak, hogy megélhetésükhöz külső segítségre szorulnak, de valójában mindennapjaik a túlélésről szólnak.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.