2018. június 20. szerda

2017. december 15., péntek 16:39

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Óbudán kezdődik a Krisna-hívők fővárosi ételosztó akciósorozata. A hétvégi program az önkormányzat, a kerületi családsegítő szolgálat, és a krisnás Ételt az Életért Alapítvány együttműködésének köszönhetően 800 család számára biztosít majd ünnepi élelmiszersegélyt. Az ételosztást - a hagyományokhoz hűen - Bús Balázs polgármester kezdi meg, a rendezvényt jelenlétével tiszteli meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, illetve a Közösség vezető lelkésze is. Az eseményt mozgó orvosi rendelőjével támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Óbuda példaértékű kerület a szociális gondoskodás tekintetében, a Krisna-hívők büszkék arra, hogy budapesti központjuk kerületében, saját házuk táján tehetnek a legtöbbet a rászorulókért. Családsegítő programjuk mintává vált más kerületekben, Erzsébetvárosban és Zuglóban is.

Bár a szociális ellátások hatására a fővárosban a hajléktalan emberek, és ellátáshoz nem jutók száma csökkenőben van, az elmúlt évtizedben megváltozott az élelmiszer-segítségre szorulók összetétele. Egyre nagyobb arányban van bajban az a "középréteg", akik lakhatással rendelkeznek, de nagyobb kiadásaikat (téli fűtésszámlák, orvosi költségek, a gyermekek beiskolázása, stb.) nem tudják hiánytalanul fedezni.

Erre a rétegre jellemző, hogy rendkívül érzékenyek, ahogy életük pillérei is igen törékenyek. Nem szívesen mutatják, hogy bajban vannak, hogy megélhetésükhöz külső segítségre szorulnak, de valójában mindennapjaik a túlélésről szólnak.

Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége