2024. április 16. kedd

2017. december 15., péntek 16:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) -

Amint a reklámberendezések megvásárlása idején arról már beszámoltunk a Parlament fideszes többsége által alkotmányellenesen 2/3 helyett egyszerű többséggel áterőltetett plakáttörvény kötelezővé tette, hogy a piaci ár sokszorosáért béreljenek plakáthelyeket a pártok. A Jobbik – más jogi lehetősége nem lévén pártlogós plakákampánya folytatására – 1100 reklámberendezést vásárolt és azokon folytatta tovább 2017-es óriásplakátkampányát.

A reklámberendezések Jobbik általi használata és birtoklása azonban folyamatos adminisztratív és jogi akadályokba ütközött. Ennek során a reklámberendezések fekvése szerinti kormányhivatalok a reklámberendezések Jobbik általi használatát jogellenesnek minősítették, az azokon közzétett politikai hirdetéseket a hatóságok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit pedig a Jobbikra hárították, majd pedig elkezdték a pártot táblánként 150.000,- Ft. közigazgatási bírsággal is sujtani.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom