OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 15., péntek 16:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) -

    Amint a reklámberendezések megvásárlása idején arról már beszámoltunk a Parlament fideszes többsége által alkotmányellenesen 2/3 helyett egyszerű többséggel áterőltetett plakáttörvény kötelezővé tette, hogy a piaci ár sokszorosáért béreljenek plakáthelyeket a pártok. A Jobbik – más jogi lehetősége nem lévén pártlogós plakákampánya folytatására – 1100 reklámberendezést vásárolt és azokon folytatta tovább 2017-es óriásplakátkampányát.

A reklámberendezések Jobbik általi használata és birtoklása azonban folyamatos adminisztratív és jogi akadályokba ütközött. Ennek során a reklámberendezések fekvése szerinti kormányhivatalok a reklámberendezések Jobbik általi használatát jogellenesnek minősítették, az azokon közzétett politikai hirdetéseket a hatóságok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit pedig a Jobbikra hárították, majd pedig elkezdték a pártot táblánként 150.000,- Ft. közigazgatási bírsággal is sujtani.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.