OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. december 16., szombat 11:12

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - Juhász Péter: Az Együtt támogatja a Momentum Mozgalomnak a választások tisztaságának megőrzéséért tett lépéseit

        Fekete-Győr András, a Momentum elnöke levélben kereste meg Juhász Pétert, az Együtt elnökét. Fekete-Győr András levelében leírja, hogy az Állami Számvevőszék elmúlt heti politikai ellehetetlenítő akciójának következtében a Momentum az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordul, kérve a magyarországi 2018-as országgyűlési választások tisztaságának teljes körű ellenőrzését. A Momentum elnöke szerint a jövő évi választásokra a legszélesebb körű választási ellenőrzésre van szükség, melyhez az Együtt segítségét is kérik.
     Amíg nincs ok bízni a választási cselekmények erőszakmentességében, amíg nincs ok bízni magában a választási rendszerben arányossági és tisztességességi szempontból, amíg nincs ok bízni a választási szervek és a bűnüldözők politikai függetlenségében, amellyel küzdeni tudnak a választási csalások ellen, addig nincs ok bízni a Fideszben sem. Márpedig ma nincs okunk. Még annyira sem, hogy hajlandóak akárcsak közelítőleg is szabad és tisztességes választásokat rendezni 2018 tavaszán.
     Az Együtt egyetért a Momentum kezdeményezésével. Egy jogállamban alapvető érdek fűződik a választások tisztaságának megőrzéséhez, a parlament és a parlamenti többség által megszavazott kormány legitimitásának megkérdőjelezhetetlenségéhez. Éppen ezért az Együtt támogatja a Momentum kezdeményezését.

Juhász Péter
az Együtt elnöke
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.