OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 16., szombat 19:38

A Budapest Világörökségéért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - Világörökségi konferenciák – Jó alkalom Budapest világörökségi UNESCO felvételének 30. évfordulója arra, hogy egy-egy konferencián ezen a héten és a jövő héten a nekünk és az emberiségnek egyaránt fontos értékeink felé forduljunk.

        A Budapest Világörökségéért Alapítvány és a Budapesti Történeti Múzeum Erdő Péter bíboros prímás úr fővédnöksége alatt csütörtökön rendezett ünnepi ankétot a Vármúzeum gótikus termében. A királyi székhely hét és fél évszázados története során kiépült palota megismerése a mai rekonstrukciós tervek miatt nagy érdeklődésre tartott számot. Az Andrássy út palotáinak főúri belső kiképzéséről szóló előadás annak fényében volt rendkívül időszerű, hogy történeti értékeink megbecsülése megkívánná, hogy ezek színe-java látogatható legyen. A világörökségi UNESCO előterjesztés 30 év előtti munkálatairól első kézből érkező beszámoló a kötelező "kezelési terv" hiányára is felhívta a figyelmet, ami a túlzó fejlesztésektől is hatékonyan védheti meg az emberiség közös kincsének tekintett panorámát. Kicsit kakukktojásként a szintén 30 éve világörökség Hollókő 1970-es évekbeli rehabilitációs programjáról számolt be egy egykori tervező.
     Az ankéton Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművész mondott verseket és konferált, Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész pedig Bach szólószonátáiból játszott.
     A jövő heti Világörökség 2017 című konferenciát az épített örökség két hivatalos szerve, a Miniszterelnökség és a Magyar Művészeti Akadémia rendezi a Vigadóban.

     Kiadó: Budapest Világörökségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.