OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. december 22., péntek 11:21

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. december 22., péntek (OS) -

    Dr. Komáromi Zoltán (Együtt): Balog Zoltán és Simicskó István azonnal indítson nyomozást a Honvéd kórház sürgősségijén meghalt nő ügyében!
Az RTL Híradó tudósításában szereplő hozzátartozók szerint a túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő, aki rosszulléte miatt került a Honvéd kórház sürgősségi osztályára.
Egy sürgősségi osztályon a beérkező pácienseknél minél hamarabb el kell végezni egy triage vizsgálatot, ami eldönti, hogy a beteg mennyire súlyos állapotban van, szükség van-e halaszthatatlan beavatkozásokra, akár diagnosztikai vizsgálatról, akár terápiás beavatkozásról van szó. Amennyiben történt triage vizsgálat, akkor az a rosszullét valódi okát nem állapította meg és ez szakmai mulasztást feltételez.
Dr. Komáromi Zoltán felszólítja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy azonnal indítsanak vizsgálatot a sürgősségi osztályon meghalt asszony ügyében. Ennek során ki kell deríteni, hogy történt-e mulasztás, illetve hogy a kórház vezetése megfelelő szakmai erőforrást rendelt-e egy ilyen nagy terheltségű sürgősségi osztály feladatainak ellátására.
Ezen a betegen már nem lehet segíteni, de emberéleteket lehet megmenteni a tragédiához vezető okok kiderítése és azok felszámolása révén.

Dr. Komáromi Zoltán
az Együtt egészségügyi szakpolitikusa

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.