2024. április 23. kedd

2017. december 22., péntek 11:21

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. december 22., péntek (OS) -

Dr. Komáromi Zoltán (Együtt): Balog Zoltán és Simicskó István azonnal indítson nyomozást a Honvéd kórház sürgősségijén meghalt nő ügyében!
Az RTL Híradó tudósításában szereplő hozzátartozók szerint a túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő, aki rosszulléte miatt került a Honvéd kórház sürgősségi osztályára.
Egy sürgősségi osztályon a beérkező pácienseknél minél hamarabb el kell végezni egy triage vizsgálatot, ami eldönti, hogy a beteg mennyire súlyos állapotban van, szükség van-e halaszthatatlan beavatkozásokra, akár diagnosztikai vizsgálatról, akár terápiás beavatkozásról van szó. Amennyiben történt triage vizsgálat, akkor az a rosszullét valódi okát nem állapította meg és ez szakmai mulasztást feltételez.
Dr. Komáromi Zoltán felszólítja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy azonnal indítsanak vizsgálatot a sürgősségi osztályon meghalt asszony ügyében. Ennek során ki kell deríteni, hogy történt-e mulasztás, illetve hogy a kórház vezetése megfelelő szakmai erőforrást rendelt-e egy ilyen nagy terheltségű sürgősségi osztály feladatainak ellátására.
Ezen a betegen már nem lehet segíteni, de emberéleteket lehet megmenteni a tragédiához vezető okok kiderítése és azok felszámolása révén.

Dr. Komáromi Zoltán
az Együtt egészségügyi szakpolitikusa