OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 22., péntek 21:22

A Magyar Haltani Társaság közleménye
    Budapest, 2017. december 22., péntek (OS) - Balin vagy domolykó lesz az új év hala? Várhatóan kettejük között dől el a verseny, hacsak a természetvédők föl nem hozzák szavazataikkal a harmadikként jelölt kövicsíkot. Elvileg még ez is lehet, hiszen akik eddig nem szavaztak, december 31-én déli 12 óráig leadhatják voksukat a Magyar Haltani Társaság honlapján. (http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php

    A balin a nyílt vizek jellemző nagyragadozója, a nagyobb folyóinkat és tavainkat látogató horgászok egyik kedvence, így vezető helye a versenyben várható volt. A domolykó a kis folyóvizek viszonylag nagyra növő, ezért horgászat szempontjából igen fontos hala, népszerűsége ugyancsak érthető. A tíz centinél nagyobb méretet ritkán elérő kövicsík a kisvízfolyások, patakok lakója. Horgászati jelentősége nincs, de őshonos halunk, melynek természetvédelmi értéke példányonként 10 ezer forint. Kinek melyik tetszik, azt választhatja!
     Kiadó: Magyar Haltani Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.